Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Jornada: Artificis intel·ligents. Metodologies, imaginacions i narratives: IA i arquitectura

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El 12 de març tindrà lloc a Barcelona la tercera i última sessió del cicle 'La intel·ligència artificial a l’arquitectura: Noves eines per a noves mirades de futur'.

La intel·ligència artificial es presenta com el canvi tecnològic més rellevant de la realitat immediata, amb un impacte transversal a totes les activitats i àmbits del coneixement, incloent l'arquitectura. La qüestió es presenta en una doble vessant: quines oportunitats i reptes comporta l’ús de la IA en l'arquitectura i quina contribució poden fer els arquitectes a la nova narrativa que s'està desenvolupant?

Aquesta jornada busca iniciar un debat sobre les qüestions disciplinàries fonamentals que ens afecten, incloent la creativitat, la cultura, les metodologies i la pedagogia de projectes, així com la producció arquitectònica.


PROGRAMA:

16.00 h Benvinguda institucional

16.10 h Introducció de la jornada
Lluís Ortega, doctor arquitecte, llicenciat en Filosofia, cofundador i director de JL-Office i professor a l'ETSAV (UPC).

16.30 h El nou logocentrisme
Lluís Nacenta, comissari, escriptor, músic i investigador.

17.00 h Generative AI, creative imitation, and the eternal return of precedent / IA generativa, imitació creativa i l'etern retorn del precedent
Mario Carpo, historiador, crític d'arquitectura i professor a la Bartlett de Londres i la Universitat d'Arts Aplicades de Viena (ponència en anglès)

17.30 h Vida entre algoritmes
Mar Santamaría i Pablo Martínez, arquitectes i especialistes en planejament urbà i data science. Fundadors de l’estudi 300.000 Km/s i professors visitants a l'EPFL de Lausanne.

18.00 h Pausa

18.10 h La joiosa ciència de la hipercultura arquitectònica
Ciro Najle, arquitecte, director de GDB General Design Bureau i professor a la Universitat Torcuato Di Tella de Buenos Aires.

18.40 h Autors en sèrie: El cas de Publicplan
Julia Capomaggi, doctora arquitecta, cofundadora i directora de JL-Office i professora a la Universitat de Girona, i Nil Brullet, arquitecte, llicenciat en Filosofia i fundador de l'estudi Nil Brullet Arquitectura i soci i director de Brullet de Luna Arquitectes.

19.10 h Taula de debat:
Lluís Nacenta, comissari, escriptor, músic i investigador.
Mar Santamaria, arquitecta i especialista en planejament urbà i data science. Cofundadora de 300.000 Km/s i professora visitant a l'EPFL de Lausanne.
Pablo Martínez, arquitecte i especialista en planejament urbà i data science. Cofundador de 300.000 Km/s i professor visitant a l'EPFL de Lausanne.
Ciro Najle, arquitecte, director de GDB General Design Bureau i professor a la Universitat Torcuato Di Tella de Buenos Aires.
Julia Capomaggi, doctora arquitecta, cofundadora i directora de JL-Office i professora a la Universitat de Girona.
Nil Brullet, arquitecte, llicenciat en Filosofia i fundador de l'estudi Nil Brullet Arquitectura i soci i director de Brullet de Luna Arquitectes.
Modera: Lluís Ortega, doctor arquitecte, llicenciat en Filosofia, cofundador i director de JL-Office i professor a l'ETSAV (UPC).

20.00 h Tancament de la jornada

A fila zero comptarem amb la participació de Roger Paez, Ramon Faura, Moisés Puente, Marta Domènech, Rosa Rull, Pere Fuertes, Amadeu Santacana, Tomeu Ramis, Pablo Ros, Inés Aquilue, Ricardo Devesa, Sergi Garriga, Enrique Romero i Roger Sauquet.


Inscripcions tancades


Amb el patrocini de:Versió per a imprimirPDF version