Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Jornada ‘Rehabilitació conscient. Edificis energèticament eficients i saludables'

Imatge: 
© ObRE

L’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona (ObRE), la Universitat de Girona (UdG) i la Demarcació de Girona del COAC organitzen el dimecres 30 de novembre de 2022, de 9.45 a 14 h, la jornada “Rehabilitació Conscient: Comportament energètic de l’Edifici”, la qual es durà a terme a la sala Rafael Masó de l’Edifici de la Pia Almoina de Girona, i es podrà seguir en directe a través de www.youtube.com/coacgirona.

Com podem millorar energèticament els nostres edificis amb solucions passives? Com podem fer que els espais que habitem siguin més saludables? Què és la bioconstrucció i quines tècniques podem aplicar en els nostres projectes? Aquestes qüestions són les que es plantegen en la jornada, la qual gira entorn del comportament energètic de l’edifici, a aconseguir projectar espais saludables i a la bioconstrucció, i està encarada a professionals del món de la construcció, així com persones avesades en aquests temes.

La primera ponència, de dues hores, serà a càrrec de l’arquitecta Anna Casas Portet i parlarà sobre el comportament dels fluxos energètics i solucions pràctiques de rehabilitació. En la seva intervenció, es pretén donar a conèixer el comportament dels edificis des del punt de vista energètic, posant èmfasi en les problemàtiques i patologies comunes, i també de les bones pràctiques aplicades en algunes construccions.

En la ponència s’explicaran també solucions i exemples pràctics que es poden aplicar en intervencions de rehabilitació per tal de millorar energèticament el comportament de l’edifici, posant especial atenció a aquells que tenen a veure amb mesures passives i sostenibles.

La segona ponència gira entorn de la creació d’espais saludables i bioconstrucció, i anirà a càrrec de l’arquitecta Sònia Hernandez-Montaño Bou. Se centrarà a parlar de la importància de rehabilitar per crear espais que siguin sans i aportin benestar a les persones.

Finalment, l’empresa COM-CAL, productors i distribuïdors de productes per a la restauració, rehabilitació, bioconstrucció i interiorisme emprant elements naturals i respectuosos amb el medi ambient, tancarà la jornada, la qual s’emmarca a dintre del concepte de “rehabilitació conscient”, que proposa intervencions en els nostres edificis i ciutats que vagin més enllà de resultats purament cosmètics i estètics, i que a més a més, apostin per intervencions més profundes que millorin la qualitat de vida de les persones i el medi ambient.

Programa
9.45 h             Benvinguda institucional
Marc Riera Guix, president de l’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona i president de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

9.50 h             L’Observatori i la Rehabilitació conscient
Isabel Granell Simeón, arquitecta i directora de l’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana

10.00 h           Comportament dels fluxos energètics i solucions pràctiques de rehabilitació
Anna Casas Portet, doctora arquitecta i professora associada a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i del Vallès (UPC).

12.00 h           Descans

12.15 h           Espais saludables i bioconstrucció
Sònia Hernandez-Montaño Bou, arquitecta especialista en bioconstrucció                   i espais saludables i fundadora del despatx Arquitecturasana     

13.15 h           Ponència de Com-Cal

14 h                 Comiat                      

Més informació: www.obre.cat

Versió per a imprimirPDF version