Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

T102: APRENENT DE LA REALITAT

Imatge: 
@ Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Mostra de projectes de final de carrera d’alumnes de l’ETSAB, amb el denominador comú d’haver estat qualificats pel mateix tribunal. Alguns dels projectes són el resultat d’experiències viscudes arreu del món com a estudiants (Índia, Àfrica i Brasil), d’altres sorgeixen de les oportunitats que com a veïns/es van saber descobrir al seu entorn més pròxim, o bé són la resposta de ciutadà compromès que dóna a la seva ciutat tot el que s’ha après a la universitat.

El tribunal va estar constituït per Zaida Muixí, Sandra Bestraten i Anna Ramos i, com a professora externa, Patricia Reus. Inicialment, van formar part del tribunal Eva Prats com a membre i Margarita Jover Biboum com a professora externa.

Els projectes de Carla Amat, Helena Cardona, Júlia Goula i Dafne Saldaña, realitzats a l’Índia, són el resultat del treball dut a terme amb una ONG local que busca millorar les condicions de vida de les dones. En aquest sentit, tots els projectes proposen espais que permetin conciliar les responsabilitats de la cura amb la pròpia capacitació i treballs remunerats, tot basat en estratègies urbanes de xarxes segures per a dones. Carla, Helena, Júlia i Dafne formen el col•lectiu EqualSaree.

Als casos de Rio de Janeiro, de Sílvia Costa, i Barcelona a l’edifici de l’ONCE a l’Eixample esquerra, de Julieta Duràn, si bé allunyats geogràficament, els empremta la decisió projectual de reutilitzar dos gran edificis d’estructura de formigó, donant-los nous usos i transformant-los per millorar les condicions espacials i d’habitabilitat dels mateixos.

El projecte per a les fàbriques del Rec d’Igualada, d’Antoni Valls, s’enquadra en una resposta de revalorització patrimonial davant del nou pla, que pretén destruir tota aquesta memòria. Així, demostra que es poden aconseguir els guanys que promet el pla sense haver de destruir el patrimoni i proposa un projecte concret per a la producció industrial, amb una materialitat provisional o de pocs recursos per fer-ho viable.
Versió per a imprimirPDF version