Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Presentació de llibre infantil “Antoni Gaudí” i exposició dels originals

Imatge: 
© Dàlia Adillon

Presentació de llibre infantil “Antoni Gaudí”, de Dàlia Adillon (editorial Kalandraka, 2014), i exposició de les il·lustracions originals a la Delegació d'Osona del Col·legi d'Arquitectes. 

"Antoni Gaudí" és un àlbum il·lustrat molt pedagògic amb l’objectiu d’apropar la cultura als infants i, més concretament, acostar-los al món de l’art i l’arquitectura, essent al mateix temps una eina útil per als pares per acompanyar-los al llarg de l’aprenentatge.

El llibre també és una petita guia turística de l’obra de Gaudí per després realitzar una visita familiar a les diferents obres. Un exemple molt singular són les guardes del llibre: un petit mapa de Barcelona, on apareixen les principals obres de l’arquitecte a fi de facilitar la seva ubicació tant als infants com als adults.

El conte a més de fomentar la cultura, també ensenya als infants a preservar la naturalesa i conscienciar-los de la seva importància. L’obra d’Antoni Gaudí és el fruit d’una gran capacitat d’observació i d’un gran interès per la naturalesa, la que va aprendre observant minuciosament el cel, els núvols, l’aigua, les oques, les plantes... Gaudí sempre deia: “buscar la inspiració en la naturalesa, l’originalitat és tornar  l’origen”, fet referència a la natura, de manera que Antoni Gaudí no és aquell arquitecte que tots coneixem, sinó un gran naturalista que s’inspira en la naturalesa per després crear grans obres arquitectòniques i fer una mica més alegra i més verda la ciutat de Barcelona.

És per aquest motiu, que el Gaudí del conte serà un arquitecte-jardiner molt especial, que tindrà molta feina revisant els projectes més significatius de la seva arquitectura naturalista. Però ho farà d’una manera molt especial: podarà les flors mosaics dels bancs del Parc Güell, també els balcons de la casa Milà per tal de donar-los-hi forma, observarà el seu petit dragó, amic d’infància, per a dissenyar el teulat de la Casa Batlló, regarà amb mola cura i cada dia la planta que creixerà i esdevindrà la seva obra més important fins a la fi dels seus dies: la Sagrada Família.

 

DÀLIA ADILLON MARSÓ, Roda de Ter 1986
Es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona i va obtenir el Certificat d’Aptituds Pedagògiques en Eduació Visual i Plàstica a la mateixa universitat. Posterioement, es va especialitzar en il·lustració a l’Escola Massana de Barcelona i seguint una beca d’estudis es va traslladar a Itàlia per continuar els seus estudis i realitzar el seu proejcte final d’il·lustració. Actualment treballa com a il·lustradora a Barcelona

2014 Seleccionada en el V Catálogo Iberoameriano de Ilustración
2014 Menció del VII Premio Internacional Compostela de Álbum Ilustrado
2014 Guanyadora del II Premio Aplia Primera Impresión

Versió per a imprimirPDF version