Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Els PFC d'una nova escola

El dijous 19 de març a les 19.30 h s'inaugura l'exposició "ELS PFC D’UNA NOVA ESCOLA" a la Demarcació de Tarragona. L'exposició, que mostra la primera collita de Projectes Finals de Carrera de l'Escola d’Arquitectura de Reus - URV, es podrà visitar fins el 17 d'abril. 

L'acte comptarà amb la presència del rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Anton Ferré, i el degà del Col·legi d’Arquitectes, Lluís Comerón. 

El setembre de l'any 2005 es va engegar des de zero el projecte públic d'una nova escola tècnica superior d'arquitectura a Catalunya. La URV va tenir l'encert i la visió d'entendre que un territori com el nostre, tan dens i castigat per l'especulació salvatge, mereixia una escola capaç de defensar una ètica de paisatge i de formar futurs arquitectes en la consciència que cada intervenció arquitectònica té conseqüències permanents i sovint irreversibles per a l'entorn.

La de Reus és, per aquesta raó, l'única escola espanyola -i tal vegada europea- on les assignatures de Projectes i Urbanisme s'integren en un únic taller per curs. L'arquitectura contemporània, la reconstrucció del paisatge -urbà i rural- i la protecció del patrimoni són els pilars on es recolza la nostra visió de l'entorn.

Si l'exposició "The Expanded Room" va ser, l'any 2007, la presentació en societat de I'EAR al COAC de Tarragona, aquesta exposició de Projectes Finals de Carrera és en certa manera la seva posada de llarg. La majoria dels primers 27 Projectes Finals de Carrera que ara presentem demostren l'atreviment, la intel·ligència i la solvència professional d'una primera generació d'estudiants provinents de Catalunya, València, Ses Illes, l'Aragó, País Basc i Navarra. Sotmetem, doncs, els resultats de la nostra jove escola, aquí visibles sense sedàs ni selecció prèvia, a la vostra crítica i comparació amb altres models i referents.

N'estem orgullosos i esperem que les conseqüències de la tasca sostinguda les puguem gaudir ben aviat, no només sobre el paper; també sobre els nostres horitzons.

Coordinació i realització: Arturo Frediani, Pau de Solà-Morales, Jordi Sardà, Roger Carreras i Esteban Serrana.
Versió per a imprimirPDF version