Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

El COAC exposa a plaça Nova projectes de l’arquitecte Nebot i Torrens

Imatge: 
Edifici de Correus. Autor: Nebot Torrens © Col·legi d’Arquitectes de Catalunya
EXPOSICIÓ PRORROGADA FINS AL 21 DE FEBRER.
El 3 de febrer a les 13.30 h s'inaugura l'exposició "Col·leccions COAC.02 / Nebot i Torrens", que es podrà visitar a l'Altell del COAC fins el 14 de febrer.

L’exposició mostra una selecció de plànols i dibuixos de l’arquitecte Nebot i Torrens donats a l’Arxiu Històric del COAC, entre els quals destaquen els seus treballs per a l’enciclopèdia Summa Artis, els encàrrecs d’edificis escolars per a la Mancomunitat de Catalunya, i les perspectives de projectes tan coneguts com el cinema Coliseum i la urbanització de Plaça Catalunya.

Amb aquesta mostra, l’Arxiu Històric del COAC presenta el nou ingrés documental del fons Nebot i Torrens. L’any 1970, l’arquitecte Leopoldo Gil Nebot, familiar de Nebot i Torrens, ja va fer una primera donació a l'Arxiu. Ara, en el 50è aniversari de la mort de l’arquitecte, Leopoldo Gil Nebot torna a fer-nos mereixedors de la seva confiança fent una segona donació de plànols i dibuixos, una selecció dels quals forma part de l’exposició.
Francesc de Paula Nebot i Torrens va néixer a Barcelona l’any 1883. Després d’uns anys de dibuix preparatori, ingressà a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona, on obtingué el títol l’any 1911. D'estil noucentista, és autor del projecte del Cinema Coliseum (1922-1923) i del projecte inicial de la Telefònica (1925-1927), així com de nombrosos edificis d'habitatges. Fou autor també de la remodelació de la finca Güell en el Palau Reial de Pedralbes, junt a Eusebi Bona (1919-1924). Va ser catedràtic de l'Escola d'Arquitectura de Barcelona, que va dirigir abans i després de la Guerra Civil, i tinent d'alcalde d'Obres Públiques de l'Ajuntament de Barcelona, càrrec per al qual realitzà el projecte d'urbanització de plaça Catalunya (1924-1926).


Amb motiu de l'exposició, adjuntem un llistat amb la bibliografia sobre Francesc de Paula Nebot que es pot trobar a la Biblioteca del COAC.

L'exposició s'emmarca en l'espai 'Fundamentals' de la nova programació de Cultura del COAC, en què es mostraran obres, tècniques i col·leccions d'arquitectura. Dins l'apartat Col·leccions es mostrarà material custodiat per l’Arxiu Històric per tal de donar a conèixer el ric patrimoni documental del Col·legi.

Versió per a imprimirPDF version