Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Col·leccions COAC.03 / Sostres 1915-1984

Imatge: 
© Andreu Carrascal. Col·legi d’Arquitectes de Catalunya
La nova exposició de la sèrie Col·leccions de l’Arxiu Històric del COAC presenta una selecció de l’obra de l’arquitecte Sostres.
Josep Maria Sostres Maluquer neix el 15 de maig de 1915 a la Seu d’Urgell. Després dels seus estudis a l’ETSAB, obté el títol d’arquitecte el 1946. La seva obra és molt extensa i abasta tot tipus de tipologies, destacant les cases a Bellver de Cerdanya, l’edifici del rotatiu El Noticiero Universal, les cases Cusí i Agustí o el grup d’habitatges projectats a Ciutat Diagonal. A més a més, fou un captador nat de les influències del moviment arquitectònic modern que sabé traslladar alhora a les generacions d’arquitectes més joves. Aquesta faceta de gran teoritzador la realitzà entre d’altres llocs al grup d’arquitectes Grup R, del qual formava part, i a la seva etapa com a catedràtic de l’ETSAB. L’arxiu professional de l’arquitecte fou donat al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya l’any 1984 i està format per 1.038 expedients.
A l'exposició, que estarà oberta del 30 de març al 2 de maig de 2015, es pot veure una selecció petita però acurada de dibuixos, plànols i fotografies d’obres que sempre seran un referent del treball d’aquest gran arquitecte.
Amb motiu de l'exposició, adjuntem un llistat amb la bibliografia sobre Josep Maria Sostres Maluquer que es pot trobar a la Biblioteca del COAC.
L'exposició s'emmarca en l'espai 'Fundamentals' de la nova programació de Cultura del COAC, en què es mostraran obres, tècniques i col·leccions d'arquitectura. Dins l'apartat 'Col·leccions' es mostrarà material custodiat per l’Arxiu Històric per tal de donar a conèixer el ric patrimoni documental del Col·legi.
Versió per a imprimirPDF version