Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Una imatge de l'entrega de diplomes de la 4a Mostra d'Arquitectura de Barcelona

La 4a Mostra d’Arquitectura de Barcelona destaca l’alta qualitat de l’habitatge social

Imatge: 
© Anna Mas. Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

L’habitatge social ha estat el protagonista en l’acte de reconeixement de la 4a Mostra d’Arquitectura de Barcelona, que s’ha celebrat a la seu de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

L’esdeveniment ha servit per lliurar els diplomes a les 12 obres destacades i a les 42 seleccionades d’aquesta edició, a la qual s’hi havien presentat fins a 170 projectes.

L'habitatge social ha estat el més destacat, amb tres obres que deixen palès l’alta qualitat de l’habitatge de protecció social: l’edifici de 47 habitatges al carrer d’Escolapi Càncer, a Torre Baró, Barcelona, obra de DATAAE + NARCH + MAIRA ARQUITECTES (Claudi Aguiló, Albert Domingo, Ramon Pascuets i Maira Gonzàlez); els 85 habitatges socials a Cornellà, de PERIS + TORAL ARQUITECTES (Marta Peris i Jose Toral); i els Habitatges 1737, a Gavà, un conjunt de 136 habitatges d’HARQUITECTES (Xavier Ros, David Lorente, Josep Ricart i Roger Tudó).

Harquitectes ha estat, de fet, l’estudi d’arquitectura més reconegut, amb dues obres més destacades en aquesta edició de la Mostra: la rehabilitació de les oficines 1822, a Esplugues de Llobregat, i la Casa 1616, a Barcelona.

Més obres destacades
Així, les altres obres destacades són l’Escola la Mar Bella (SUMO arquitectes) i les Pistes i Coberta del complex esportiu de Pallejà (JPAM City Makers + MASALA Consultors), totes dues en la categoria d’edificis de nova planta de promoció pública, i les oficines Mas de Roda (Garces-de Seta-Bonet arquitectes), de promoció privada; 34 habitatges dotacionals a Sant Feliu de Llobregat (Estudi d'Arquitectura MIM-A scp) i la Unió de Cooperadors de Gavà de J.L. Sert i J. Torres (Meritxell Inaraja Arquitecta), ambdues en la categoria d’intervencions de rehabilitació.

En la categoria d’Intervencions paisatgístiques i ordenació de l’espai, destaquen el Parc de Plaça Sóller (BARRIO PERAIRE ARQUITECTES) i les actuacions estratègiques a la Rambla del Raval i entorns (vora arquitectura), totes dues a Barcelona.

Donar visibilitat a la feina dels arquitectes
L’objectiu de les Mostres d’Arquitectura del COAC és posar en valor la feina dels arquitectes i difondre l’arquitectura més rellevant del territori. A més, ajudar a crear un fons documental i a reconèixer i estimular els esforços dels autors i els agents implicats. La Mostra d’Arquitectura permet no només visibilitzar, difondre i compilar feina feta per arquitectes amb sensibilitats, experteses i objectius professionals variats sinó fer, a més, una anàlisi i radiografia de les necessitats, millores i desenvolupament de la societat no només a nivell arquitectònic i constructiu, també social, cultural, simbòlic o d’oportunitat dels darrers quatre anys.

L’entrega de diplomes ha anat a càrrec de la presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC, Sandra Bestraten, i el comissari de les Mostres d’Arquitectura Catalana, Francesc Camps.

L’acte ha comptat amb la presència de representació institucional i dels arquitectes i despatxos d’arquitectura que havien presentat la seva obra i que aquesta ha estat seleccionada o destacada, com Harquitectes, B720 o Batlleiroig, que han recollit els diplomes de la mà de Bestraten i Camps.

Tot seguit, s’ha celebrat un concert en directe a càrrec de Gerard Guerra, arquitecte i pianista autor de “Musitectura”, obra destacada a la 3a edició de la Mostra de Barcelona.

A partir de la primavera, l’exposició de la 4a Mostra d’Arquitectura de Barcelona itinerarà per les biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Vídeo
Recupera el vídeo de l'acte de presentació:



Descarrega el llistat d'obres destacades i seleccionades.

14/12/2023
Tornar