Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
L'arquitecte Daniel Serrano, presentant la rehabilitació de la piscina en el club de boxa 'La Cubierta'

Una piscina en desús transformada en gimnàs, escenari de la 9a Mostra d’Arquitectura del Vallès

Imatge: 
© Ajuntament de Badia del Vallès

Aquesta setmana s’ha celebrat a l’escola de boxa ‘La Cubierta’, a Badia del Vallès, l'acte de presentació del veredicte de la  9a Mostra d’Arquitectura Catalana del Vallès i lliurament dels diplomes a les obres destacades i seleccionades d’aquesta edició.   

L’espai escollit per dur a terme l’esdeveniment, una piscina en desús convertida en club de boxa, demostra com una intervenció arquitectònica mínima, basada en la lectura adequada de l’espai disponible, pot transformar un lloc en desús en un punt de reunió, amb compromís social i d’aprenentatge vinculat a l’esport.   

Aquest canvi d’ús de l’antiga piscina municipal coberta de Badia del Vallès, que va estar activa als anys 70 i 80, destaca especialment en el moment actual, amb la mesura que comporta el decret de la sequera de prohibir omplir qualsevol piscina amb aigua dolça.  

A la 9a Mostra d’Arquitectura del Vallès, que comprèn el període 2019-2022, s’han presentat en total 82 obres, 23 han estat seleccionades i tres destacades. Totes les obres han estat projectades durant l’acte.  

Obres destacades
Les tres obres destacades en l’edició d’enguany són la nova seu Cooperativa Teixidors, a Terrassa, del despatx d’arquitectes ARQBAG SCCL (Bernat Colomé, Marc Díaz, Adrià Vilajoana, Jordi Mitjans i Alfonso Godoy), la Casa 1721, a Granollers, d’HARQUITECTES (Xavier Ros, David Lorente, Josep Ricart i Roger Tudó) i l’escola de boxa La Cubierta, a Badia del Vallès, de l’arquitecte DANIEL SERRANO.  

El Premi Ciutat de Terrassa a la Millora del Paisatge Urbà, lliurat pel tinent d'alcalde de l'Àrea de Promoció Econòmica i Educació, Joan Salvador, ha estat per la rehabilitació de la Xemeneia Saphil del despatx BIS ARQUITECTES DAVID GARCIA SLP per la cura i l’ofici amb què s’ha treballat en aquest element protegit (BCIL), demostrant sensibilitat amb el paisatge, combinant la tècnica, el component simbòlic i la capacitat de rèplica. 

L’acte ha comptat amb representació institucional i dels arquitectes i despatxos d’arquitectura que havien presentat la seva obra així com una destacada assistència de promotors i tècnics de la construcció. Han conduït l'acte la presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC, Sandra Bestraten, i el comissari de les Mostres d’Arquitectura Catalana, Francesc Camps. L’alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, ha obert els parlaments amb una benvinguda al municipi i tot seguit ha fet la seva intervenció el delegat al Vallès del COAC, Fermín Aparicio. 

En acabar l’acte, els 170 arquitectes assistents han estat fotografiats en l’interior de la piscina.   

Objectiu de les Mostres d'Arquitectura del COAC
L’objectiu de les Mostres d’Arquitectura del COAC és posar en valor la feina dels arquitectes i difondre l’arquitectura més rellevant del territori. A més, ajudar a crear un fons documental i a reconèixer i estimular els esforços dels autors i els agents implicats. A més, la Mostra d’Arquitectura permet no només visibilitzar, difondre i compilar feina feta per arquitectes amb sensibilitats, experteses i objectius professionals variats sinó fer, a més, una anàlisi i radiografia de les necessitats, millores i desenvolupament de la societat no només en l'àmbit arquitectònic i constructiu, també social, cultural, simbòlic o d’oportunitat dels darrers quatre anys. 

8/04/2024
Tornar