Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

El futur Spotify Camp Nou, Premi Internacional d'Arquitectura IAA 2023

Imatge: 
© Projecte per al nou Spotify Camp Nou b720 Architects, IDOM © FC Barcelona
La proposta de renovació del futur Spotify Camp Nou ha estat guardonada amb els Premis Internacional d'Arquitectura 2023, disseny dels despatxos d’arquitectura Nikken Sekkei i B720 junt amb l’enginyeria IDOM. El Museu d'Arquitectura i Disseny Chicago Athenaeum i el Centre Europeu d'Arquitectura, Art, Disseny i Estudis Urbans han revelat els projectes guanyadors entre els quals hi ha el temple blaugrana, reconegut per mantenir l’essència del projecte original i alhora trobar la integració amb la ciutat i el veïnat. 

Concretament, aquest disseny renovat vol aconseguir un equilibri entre preservar i realçar l'essència del Projecte de Mitjans, Soteras i García-Barbón inaugurat el 1957, i l'obertura, la transparència i el vincle amb la ciutat i el veïnat de les Corts, tal com es concebia originalment en la proposta de Nikken Sekkei i Pascual-Ausió Arquitectes presentada el 2016.

A més a més, el projecte compta amb una ambiciosa revisió arquitectònica per reforçar la identitat blaugrana, la relació amb la tradició i l'arquitectura catalana, i la reordenació dels espais interiors per millorar el confort, l'accessibilitat i la seguretat dels espectadors, tot augmentant el potencial econòmic i minimitzant les repercussions sobre els socis.

La transformació integral de l’Spotify Camp Nou el convertirà en l'estadi més gran d'Europa, amb capacitat per acollir 104.000 espectadors. El projecte es caracteritza pel fet que conserva l'estructura de les dues graderies originals del 1957, afegeix una nova estructura que alberga la tercera graderia, i introdueix nivells dobles d'àrees d'hospitalitat i una coberta que abasta tota la capacitat de l'Estadi.

Un estadi de referència en sostenibilitat i tecnologia

La sostenibilitat s'ha convertit en l'ADN de l'Estadi, subratllant el seu compromís amb la promoció de la mobilitat sostenible facilitant l'accés a l'Estadi en transport públic i fomentant la mobilitat elèctrica. En la mateixa línia, s'aconseguirà l'estalvi i l'eficiència energètica mitjançant la instal·lació de 18.000 m2 de plaques fotovoltaiques a la nova coberta, que generaran prou electricitat per alimentar 600 habitatges del districte de l'Eixample. A més, s'instal·larà un sistema geotèrmic i un sistema de calefacció i refrigeració urbana que reduirà un 30% el consum energètic, i l'aigua de pluja recollida de la coberta es reutilitzarà per regar tota la vegetació del futur campus 10 vegades l'any. Pel que fa a la biodiversitat, la fauna autòctona ja està protegida i la cobertura forestal s'ha incrementat un 15%.

Així mateix, el futur Spotify Camp Nou incorporarà tecnologies punteres, dues pantalles de 360º a la segona i tercera graderia, i tres videomarcadors de 26x9 metres que oferiran una nova experiència al públic. També es millorarà el sistema de seguretat i control d'accés, i s'explotaran al màxim les possibilitats que ofereix la connectivitat 5G.

Els premis IAA, entre els més distingits a escala internacional
Els premis IAA, en la vintena edició, són un dels premis internacionals més antics i es troben entre els més distingits en termes de reconèixer l'excel·lència en projectes a escala mundial. L'any 2023, la competició va rebre una xifra superior a les 750 propostes.

Consulta el vídeo de la presentació del projecte al COAC

Consulta la galeria d'imatges del futur Spotify Camp Nou

29/08/2023
Tornar