Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Biblioteca Gabriel García Márquez

La Biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona, Premi Millor Biblioteca Pública del 2023

Imatge: 
© Jesús Granada I Suma Arquitectura
La Biblioteca Gabriel García Márquez, obra dels arquitectes madrilenys Elena Orte i Guillermo Sevillano (Suma Arquitectura), ha estat guardonada amb el Premi Internacional a la Millor Biblioteca Pública del 2023.

El Premi, atorgat per la Federació Internacional d’Associacions i Institucions Bibliotecàries (IFLA), s’ha anunciat el dilluns 21 d’agost durant el 88è Congrés Mundial de Biblioteques i Informació, celebrat a Rotterdam. Les altres tres biblioteques finalistes eren la Public Library Janez Vajkard Valvasor Krškov (Eslovènia), la City of Parramatta Library (Austràlia) i la Shangai Library East (Xina).

Qualitat arquitectònica i proximitat funcional
El jurat de l’IFLA ha valorat i destacat la interacció de l’equipament cultural amb el seu entorn i la cultura local, la qualitat arquitectònica de l’edifici, la flexibilitat dels espais i els serveis, la sostenibilitat -el projecte ha obtingut el certificat LEED GOLD-, el compromís amb l’aprenentatge, la connexió social, la digitalizació i les solucions tècniques dels serveis.

L’espai, tal com expliquen els arquitectes en el seu projecte, es presenta com un volum escultòric inspirat en blocs de llibres apilats. Situat en una plaça lleugerament elevada sobre el carrer presenta unes grans obertures i buits que proporcionen un diàleg amb l'entorn. Així, el porxo d’accés prolonga l’eix peatonal i cultural del barri i connecta amb l’interior. Amb una estructura de fusta i acer laminat, consta de més de 4.000 m2 i 5 plantes connectades per un pati central que aporta llum natural al cor de l’edifici.

Situada al districte de Sant Martí de Barcelona, la Biblioteca Gabriel García Márquez es va inaugurar el maig de 2022. Ha estat guardonada també amb el Premi Ciutat de Barcelona d’Arquitectura el 2022 i està seleccionada com a finalista als Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, que es donaran a conèixer el proper mes d’octubre.
22/08/2023
Tornar