Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Ciutat de Barcelona

Barcelona es prepara per poder ser Capital Mundial de l’Arquitectura i acollir el Congrés de la UIA el 2026

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La ciutat de Barcelona vol ser Capital Mundial de l'Arquitectura l'any 2026 i acollir el Congrés Mundial i l'Assemblea General de la Unió Internacional d'Arquitectes (UIA). Amb aquest objectiu, el plenari municipal va aprovar el 2019 una Declaració Institucional per treballar conjuntament amb el COAC i el CSCAE en la presentació de la candidatura.

El gener de 2020, la UIA va nomenar oficialment Barcelona ciutat candidata, amb una única rival: la ciutat xinesa de Beijing. Ara, el Consistori ha aprovat les bases de la candidatura i el compromís de finançar el cànon d’organització en cas de ser escollida. La candidatura es presentarà el proper juliol a Rio de Janeiro, on es farà pública la ciutat guanyadora.

L’objectiu de la iniciativa és aprofitar aquesta cita per posar de relleu el paper de l’arquitectura i l’urbanisme en la configuració del model de ciutat i en els projectes que s’estan desplegant avui dia per fer front als reptes urbans contemporanis. Així, a més del Congrés de la UIA, que coordinarà el COAC, es preveu organitzar esdeveniments al llarg de tot l’any per fer arribar la importància i valor de l’arquitectura i l’urbanisme a tota la ciutadania.

Barcelona, protagonista d'esdeveniments d'arquitectura
En cas de ser escollida, la candidatura se sumarà a altres esdeveniments internacionals d'arquitectura que tindran lloc a la ciutat. Així, el Pavelló Mies van der Rohe ha estat elegit co-seu principal de la XV Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme (BEAU), juntament amb el Museu Patio Herreriano de Valladolid. El COAC, el CCCB, l’ETSAB-UPC, l’ETSA La Salle-URL i BB Construmat també participaran a la XV BEAU amb programes expositius i activitats pròpies que se sumaran les de la Biennal, establint sinergies.

D'altra banda, Barcelona vol ser part activa de la Nova Bauhaus Europea, un projecte multidisciplinar impulsat per la Comissió Europea que actuarà com a incubadora d’innovació i creativitat per impulsar el disseny d’espais per a la vida sostenibles, inclusius i de qualitat. La voluntat de Barcelona és contribuir activament a aquest procés i acollir una de les primeres seus a partir de 2022.


22/01/2021
Tornar