Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
La Intel·ligència Artificial a l'Arquitectura. Noves eines per a noves mirades de futur

Cicle: La Intel·ligència Artificial a l'Arquitectura. Noves eines per a noves mirades de futur

Imatge: 
© Sergi Huerta (@sharquitectura.cat)
El COAC ha organitzat el cicle 'La intel·ligència artificial a l'arquitectura. Noves eines per a noves mirades de futur'. A través d'un conjunt de tres sessions, el cicle pretén obrir un debat al voltant de la intel·ligència artificial, ja que s'està projectant com el canvi tecnològic més important de la nostra realitat immediata i l'arquitectura no en queda al marge.

El 12 de març a les 16 h tindrà lloc a Barcelona la tercera i última sessió del cicle. La intel·ligència artificial es presenta com el canvi tecnològic més rellevant de la realitat immediata, amb un impacte transversal a totes les activitats i àmbits del coneixement, incloent l'arquitectura. La qüestió es presenta en una doble vessant: quines oportunitats i reptes comporta l’ús de la IA en l'arquitectura i quina contribució poden fer els arquitectes a la nova narrativa que s'està desenvolupant?


PROGRAMA:

16.00 h Benvinguda institucional

16.10 h Introducció de la jornada
Lluís Ortega, doctor arquitecte, llicenciat en Filosofia, cofundador i director de JL-Office i professor a l'ETSAV (UPC).

16.30 h El nou logocentrisme
Lluís Nacenta, comissari, escriptor, músic i investigador.

17.00 h Generative AI, creative imitation, and the eternal return of precedent / IA generativa, imitació creativa i l'etern retorn del precedent
Mario Carpo, historiador, crític d'arquitectura i professor a la Bartlett de Londres i la Universitat d'Arts Aplicades de Viena (ponència en anglès  en línia)


17.30 h Vida entre algoritmes
Mar Santamaría i Pablo Martínez, arquitectes i especialistes en planejament urbà i data science. Fundadors de l’estudi 300.000 Km/s i professors visitants a l'EPFL de Lausanne.

18.00 h Pausa

18.10 h La joiosa ciència de la hipercultura arquitectònica
Ciro Najle, arquitecte, director de GDB General Design Bureau i professor a la Universitat Torcuato Di Tella de Buenos Aires.

18.40 h Autors en sèrie: El cas de Publicplan
Julia Capomaggi, doctora arquitecta, cofundadora i directora de JL-Office i professora a la Universitat de Girona, i Nil Brullet, arquitecte, llicenciat en Filosofia i fundador de l'estudi Nil Brullet Arquitectura i soci i director de Brullet de Luna Arquitectes.

19.10 h Taula de debat:
Lluís Nacenta, comissari, escriptor, músic i investigador.
Mar Santamaria, arquitecta i especialista en planejament urbà i data science. Cofundadora de 300.000 Km/s i professora visitant a l'EPFL de Lausanne.
Pablo Martínez, arquitecte i especialista en planejament urbà i data science. Cofundador de 300.000 Km/s i professor visitant a l'EPFL de Lausanne.
Ciro Najle, arquitecte, director de GDB General Design Bureau i professor a la Universitat Torcuato Di Tella de Buenos Aires.
Julia Capomaggi, doctora arquitecta, cofundadora i directora de JL-Office i professora a la Universitat de Girona.
Nil Brullet, arquitecte, llicenciat en Filosofia i fundador de l'estudi Nil Brullet Arquitectura i soci i director de Brullet de Luna Arquitectes.
Modera: Lluís Ortega, doctor arquitecte, llicenciat en Filosofia, cofundador i director de JL-Office i professor a l'ETSAV (UPC).

20.00 h Tancament de la jornada

fila zero comptarem amb la participació de Roger Paez, Ramon Faura, Moisés Puente, Marta Domènech, Rosa Rull, Pere Fuertes, Amadeu Santacana, Tomeu Ramis, Pablo Ros, Inés Aquilue, Ricardo Devesa, Sergi Garriga, Enrique Romero i Roger Sauquet.

Més informació
Inscripcions tancades

Un cicle pioner en el món de l'arquitectura per debatre sobre intel·ligència artificial

Gràcies a les jornades que s'han celebrat a Girona i Vic i la que clourà el cicle a Barcelona, el cicle tracta qüestions disciplinàries que ens afecten: creativitat, cultura, metodologies i pedagogia de projectes i producció. 

Consulta el programa del cicle 

Si voleu podeu recuperar els vídeos, que compten amb l'opció d'activar subtítols:

DISSENY ASSISTIT PER INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL

La primera sessió, que es va celebrar a Girona l'1 de febrer, va servir per situar la IA en l'actualitat i mostrar diferents eines aplicades tant al procés creatiu, com a l'anàlisi de dades. 
Més informacióPROJECTES D'ARQUITECTURA GENERATIVA 
La segona sessió, que es va celebrar a Vic el 15 de febrer, va contextualitzar la IA en l’àmbit professional i també va donar eines per realitzar projectes arquitectònics, a més a més de debare sobre com la IA pot infl­uir en el futur professional, i quins són actualment els límits legals.
Més informacióAmb el patrocini de:

Amb la col·laboració de:
14/12/2023
Tornar