Propers Actes

Del Dll, 06 setembre fins Dg, 19 desembre
Els dijous i els...

Exposició "L'Àlbum de l'Arquitecte: Denise...

Exposició "L'Àlbum de...

Del Dj, 23 setembre fins Dg, 31 octubre
Feiners, de 9 a 16.30...

Exposició “Premis AJAC XII”

Exposició “Premis AJAC XII”

Un acord entre el CSCAE i el CGN facilitarà als arquitectes la tramitació digital de documents

Un acord entre el CSCAE i el CGN facilitarà als arquitectes la tramitació digital de documents

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El Consell Superior de Col·legis d'Arquitectes d'Espanya (CSCAE) i el Consell General del Notariat (CGN) han signat un acord de col·laboració que facilitarà l'exercici professional dels arquitectes col·legiats gràcies a la tramitació digital de documents. D'aquesta manera, s'evitaran compareixences físiques.

Per a això, el CGN disposarà d'un apartat específic per a l'intercanvi d'informació entre notaris i arquitectes des del qual es verificaran l'autenticitat de la signatura electrònica i la col·legiació. Prèviament, només serà necessari que els arquitectes es donin d'alta com a usuaris a la Seu Electrònica Notarial.

Mitjançant l'enviament de documents a la Seu Electrònica Notarial es podran remetre certificacions digitals, com les descriptives d'obra, acreditacions sobre l'estat constructiu, inscripcions d'obres, acreditació de l'existència del Llibre d'Ordres Digital de l'edifici, signatures d'arquitectes visadors i qualsevol altra documentació pròpia de l'exercici professional de l'arquitecte. Per a la remissió de documentació, els arquitectes podran utilitzar qualsevol certificat de signatura electrònica conforme a la normativa aplicable i que sigui admès per la Seu Electrònica Notarial.

Us informarem dels detalls tan aviat aquest apartat estigui actiu.

Incorporació a l'Observatori 2030 del CSCAE
A més de facilitar l'exercici professional als arquitectes, l'acord de col·laboració contempla la participació del CGN en les activitats de l'Observatori 2030 del CSCAE, oferint la seva experiència en l'elaboració de propostes que contribueixin a la modernització del sector i a la millora dels espais urbans per a que siguin més inclusius, segurs i sostenibles. 

12/07/2021
Tornar