Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

L'arquitectura catalana, reconeguda als Premis FAD 2023

Imatge: 
Renaturalització i millora ambiental dels entorns del rec comtal a Vallbona. Autor: Carles Enrich Foto: Adrià Goula
El 19 d'octubre es va celebrar al Paranimf de l'Escola Industrial de Barcelona la cerimònia de lliurament dels Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme 2023. Diversos projectes d'arquitectes catalans han estat guardonats en aquesta 65a edició dels Premis.

El Premi FAD d'Arquitectura s'ha atorgat, ex-aequo, a la Biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona, obra d'Elena Orte i Guillermo Sevillano (SUMA Arquitectura), i a la Reggio School de Madrid, d'Andrés Jaque. Del primer projecte, el jurat ha destacat "el ric procés d'investigació dut a terme en paral·lel al desenvolupament de la proposta per reflexionar sobre la tipologia d'una biblioteca contemporània". Del projecte madrileny, el jurat ha valorat "el treball realitzat amb l'equip del col·legi per assajar una proposta que espaialitza un projecte pedagògic, amb l'arquitectura com a part de l'aprenentatge i com a mitjà per estimular la curiositat dels nens". El Premi d'Opinió d'Arquitectura ha estat per al projecte 136 Habitatges socials a Gavà, de David Lorente, Josep Ricart, Xavier Ros i Roger Tudó (HArquitectes). 

En aquesta edició dels Premis FAD s’ha estrenat una nova categoria, anomenada Re-FAD, destinada a reconèixer una obra que destaqui en els camps de la rehabilitació, la reutilització i la regeneració. El primer guanyador ha estat Carles Enrich per la Renaturalització i millora ambiental dels entorns del rec comtal a Vallbona, que també ha rebut el Premi d'Opinió de Ciutat i Paisatge. En aquesta última categoria, el premi del jurat ha estat per al projecte de Condicionament de la vora portuària de Porto do Son, a Galícia, de Juan Creus, Covadonga Carrasco, Marcial Rodríguez, Alberto Redondo i José Valladares

D'altra banda, el Premi FAD d'Interiorisme se l'ha endut la Reforma del Cortijo Garciaz, de Jorge Vidal i Marcos Catalán, i el Premi d'Opinió ha estat per a Tienda 1G, de Paula Navarro i Filipe Nunes. El Premi FAD d'Intervencions Efímeres se l'ha endut el projecte TWIST, de Javier Jiménez Iniesta. En aquesta mateixa categoria, el Premi d'Opinió ha estat per a la instal·lació efímera Tívoli, de Josep Ferrando, i ha rebut una Menció del Jurat el projecte ARCA, presentat al Model. Festival d'Arquitectures de Barcelona, de Mireia Luzárraga, Alejandro Muiño, Elena Climent i Silvia Pujalte. Finalment, en la categoria Internacional, el Jurat ha atorgat el premi a Susan's House, de Xavier Vendrell i Mary English, i el Premi de l'Opinió ha estat per a The Dark Line, de Miquel Batlle, Michèle Orliac i Chung Hsun Wu.

El jurat del Premi FAD de Pensament i Crítica ha decidit guardonar, ex aequo, "Arquitectura do Bacalhau e Outras Espécies", d'André Tavares i Diego Inglez de Souza, i "España Fea", d'Andrés Rubio.

Jurat dels Premis FAD
El jurat dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme 2023 ha estat presidit per l'interiorista i dissenyador industrial Francesc Rifé, acompanyat per Xavier Delgado, Carme Fiol, Uriel Fogué, Patrícia Santos Pedrosa i Jelena Prokopljević. En el cas dels Premis FAD de Pensament i Crítica, el jurat ha estat format per l’arquitecta Anna Martínez Duran com a presidenta i els vocals Rafael Gómez-Moriana i Lluís Alexandre Casanovas Blanco. Pel que fa als Premis FAD Internacionals, el jurat estat integrat per l’arquitecte Joan Roig com a president i els vocals Olga Felip i José Zabala.
 

20/10/2023
Tornar