Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
RCR Arquitectes

RCR Arquitectes, reconeguts per l'Acadèmia d'Arquitectura de França

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Els arquitectes Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, de l'estudi RCR Arquitectes, han estat reconeguts per l'Acadèmia d'Arquitectura francesa, que els ha nomenat membres estrangers de la institució. L'ingrés a l'Acadèmia es va oficialitzar en un acte a París el passat 20 de febrer.

L'Acadèmia d'Arquitectura de França, fundada l'any 1840, reuneix actualment més de 200 arquitectes membres titulars, que destaquen per «haver adquirit una experiència indiscutible en diversos camps de l'arquitectura i l'urbanisme a través d'una feina de qualitat», així com uns 70 membres estrangers, entre els que figuren noms com Tadao Ando, Norman Foster o Renzo Piano, als quals ara se sumen els arquitectes olotins.

En el discurs d'ingrés a la institució, els arquitectes van destacar els sis grans eixos que marquen la seva filosofia de treball, com la creativitat compartida, la disrupció o el pes del paisatge. També van reivindicar la voluntat de transmetre emocions amb una aportació que va més enllà de la forma i l'estètica per abraçar també el vessant conceptual o social.

RCR Arquitectes
L’estudi fou creat el 1987 a la ciutat d’Olot per Aranda, Pigem i Vilalta, formats tots tres a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès. RCR ha impulsat una obra arquitectònica que preserva d’una manera especialment acurada la relació i la integració dels edificis amb el paisatge i el seu entorn.

Entre els nombrosos reconeixements rebuts, destaquen el Premi Pritzker (2017); el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat (2005); l’Honorary Fellowship de l'AIA (2010); l’International Fellowship del RIBA (2012); l’Officier de l’Ordre de les Arts i de les Lletres de França (2018); i la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya (2018).

Són conegudes les intervencions fetes per RCR al Parc de la Pedra Tosca, a Les Preses (2003), l’hotel restaurant Les Cols, a Olot (2005) o la Biblioteca Joan Oliver, a Barcelona (2007), així com obres realitzades a l'estranger, com el museu Soulages, a Rodez (2014) o el crematori Hofheide, a Bèlgica (2013), entre altres.
21/02/2020
Tornar