Projecte de Recuperació de les Antigues Guixeres d’Igualada

Batlle i Roig, guardonats als premis The International Architecture Awards

Imatge: 
Projecte de Recuperació de les Antigues Guixeres d’Igualada © Foto: Jordi Surroca
El Projecte de Recuperació de les Antigues Guixeres d’Igualada, de l'estudi d'arquitectura Batlle i Roig, ha estat guardonat als premis The International Architecture Awards 2020 (IAA) en la categoria de Planejament Urbà i Paisatgisme. Aquest premi se suma a altres reconeixements rebuts anteriorment, com el LILA 2019 en la categoria de Projectes Públics.

El projecte s’emmarca dins de la proposta global de l’Anella Verda d’Igualada, que busca generar un conjunt d’itineraris per a vianants i bicicletes en forma de cinturó verd en el perímetre de la ciutat. L’espai natural per on transcorre el camí, que havia estat objecte d’una intensa activitat extractiva del guix existent en el subsòl, presentava un estat altament degradat.

L'objectiu del projecte de Batlle i Roig és, d'una banda, la connectivitat, assolint la continuïtat d’aquesta anella verda global tot reconeixent les principals visuals sobre la ciutat i Montserrat i generant una seqüència de zones d’estada i, de l'altra, la recuperació paisatgística i de biodiversitat, establint els elements necessaris per generar una nova dinàmica en el lloc que millori progressivament les seves condicions ambientals mitjançant l’aprofitament de l’aigua.

The International Architecture Awards
The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design, juntament amb The European Center for Architecture Art Design and Urban Studies and Metropolitan Arts Press, organitzen anualment The International Architecture Awards amb l'objectiu de premiar els millors projectes d’edificació, paisatgisme i planejament dissenyats pels arquitectes, paisatgistes i urbanistes més rellevants a nivell internacional. Cada any s'organitza una exposició per mostrar els projectes seleccionats.

En l'edició d'enguany, el jurat ha estat format pels arquitectes Mariana Athanasiadou, Manolis Vourakis, Giannis Giannoutsos, Iro Nikolakea, George Tsolakis i Konstantina Siountri, que van seleccionar 120 propostes d’una llista inicial de més de 400 projectes.

Per a més informació, consulta el web de The International Architecture Awards.3/09/2020
Tornar