Actes Novembre

El mes de novembre, l'Agenda d'Arquitectura s'omple d'activitats. No t'ho perdis!

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Comencem un novembre de moure'ns poc i, no obstant, ple de propostes culturals que ens permetran gaudir de l'arquitectura sigui en format digital, sigui en format presencial amb les mesures de seguretat oportunes. Comencem el #Nothoperdis de novembre:

L'ArquinFAD celebra, un any més, el cicle de conferències Arquinset, sota el títol "Arquitectura efímera als Premis FAD". El dia 16 se celebrarà de forma virtual la sessió "Exposar arquitectura", i quedarà l'última conferència, "Disseny d’exposicions i esdeveniments", pendent de reprogramar data. A més, si us vau perdre les sessions del mes d'octubre, podeu recuperar-ne els vídeos al Youtube!

El Festival Lluèrnia d'Olot, un dels certàmens d’arquitectura efímera de referència a casa nostra, aquest any s’allarga fins a finals de novembre i se celebra en format semipresencial. El festival del foc i de la llum consta d’una vintena d'esdeveniments, entre instal·lacions, exposicions, espectacles i activitats, repartits per tota la ciutat i els seus voltants. Al seu web trobareu el programa i accés als vídeos. 

El 5 de novembre tindrà lloc l'acte de lliurament de diplomes als guanyadors dels Premis FAD 2020 i dels XXXII Premis Habitàcola, que es podrà seguir en directe per streaming. La jornada comptarà amb la conferència “Arquitecturas de aquí y de allá” de l'arquitecte Mario Corea. Està prevista l'exposició dels projectes finalistes i guanyadors a l'Altell del COAC, que s'havia d'inaugurar aquest mateix dia, però ha quedat posposada per la situació sanitària. Esperem poder obrir-la en les properes setmanes!

El dia 17, el COAC inicia el cicle de xerrades online "Arquitectes davant l’emergència", amb l'objectiu de posar en valor les aportacions de l'arquitectura al sistema sanitari durant la pandèmia. La primera sessió versarà sobre els hotels-salut, i la segona sobre els pavellons-salut.

Coses bones de la virtualitat: els dies 14 i 15, quaranta-cinc ciutats de tot el món celebren conjuntament la primera edició de l'Open House Worlwide. En aquesta trobada es debatrà, de la mà d'arquitectes, enginyers i urbanistes, sobre diversos reptes que les ciutats tenen en comú: des del canvi climàtic, el transport i l'habitatge fins al disseny de la ciutat post-Covid.

També en format virtual, el 27 de novembre es presentaran els projectes guardonats a la 23a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona. Durant l'acte, que es podrà seguir en directe a través del portal dels Premis i de Televisió de Girona, es farà públic també el Premi de l’Opinió, escollit per votació popular.

Amb la voluntat d’acostar-vos l’arquitectura a casa, l’exposició del premi suís Distinction Romande d’Architecture comença a itinerar pel territori i, durant aquest mes de novembre, es podrà visitar a la seu de Tarragona del COAC. 

Dins d’aquesta mateixa línia de proximitat, en el local del Centre Sport de Figueres, l’arquitecte Joan Falgueras ha muntat una exposició sobre la reconstrucció de l’església de Sant Pere després de la Guerra Civil. La mostra rescata material inèdit fins avui, entre el qual hi trobem la proposta de Pelayo Martínez. Una oportunitat de gaudir sobre el procés d’un projecte fet en circumstàncies complicades. 

Per últim, el #Nothoperdis traspassa les nostres fronteres per informar d'un gran fet per a l’arquitectura catalana: la incorporació al fons permanent del Centre Pompidou de l’obra de dos estudis catalans, RCR Arquitectes i Miàs Arquitectes. Durant vuit mesos, el museu de París exposa part de les noves donacions: Miàs mostra diversos esbossos i maquetes, i RCR proposa una experiència sensorial amb la col·laboració artística del duo CaboSanRoque.

Podreu trobar informació sobre tots aquests actes al web de l’Agenda d’Arquitectura!
3/11/2020
Tornar