Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
conferencia barcelona urban tech hub al coac

Barcelona Urbantech Hub reivindica el paper de les grans empreses per liderar la innovació urbana

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Barcelona Urbantech Hub, la plataforma per aglutinar institucions, companyies i professionals que impulsen la transformació urbana sostenible mitjançant la tecnologia, reivindica el paper de les grans corporacions per liderar la innovació que ha de definir el nou model de ciutat sostenible.

El Barcelona Urbantech Hub és un projecte liderat per l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), Tech Barcelona i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). A la segona sessió del cicle de debats per impulsar el Hub s’ha posat de manifest la necessitat que les grans empreses impulsin projectes que connectin les noves tecnologies amb l’urbanisme, l’arquitectura, la mobilitat o l’energia.

La jornada, celebrada el dimecres 7 de juliol al COAC, ha comptat amb la participació de Carlota Pi, cofundadora de Holaluz; Lucas Casanova, managing director de Seat Mo; Catalina Balseiro, directora d’innovació a Aigües de Barcelona; Anna Gener, CEO de Barcelona Grup Savills Aguirre Newman, Pilar Conesa, CEO d’Anteverti i Joan Pons, director d’innovació de Sorigué.

Miquel Martí, CEO de Tech Barcelona, ​​ha destacat durant la inauguració de l’acte que “l’Urbantech Hub integra actors que fins ara anaven per separat i d’altres amb els que fins fa poc gairebé no es comptava, com les startups. És un model de col·laboració transversal que hem de seguir potenciant”. La degana de COAC, Assumpció Puig, ha subratllat “la necessitat de connectar la innovació que es realitza al cor de les grans empreses”, i que “és motor de progrés social, amb el talent i potencial que s’està formant a les universitats”. Per la seva banda, Vicente Guallart, fundador de l’IAAC, va insistir en la necessitat d’una “visió optimista davant el repte de construir el model de ciutat innovadora i sostenible que definirà el futur en els propers 50 anys”.

Carlota Pi, cofundadora d’Holaluz, va exposar les oportunitats de transformació del model de consum d’energia i el potencial de les ciutats. “A Holaluz hem iniciat la revolució de les teulades que no s’ha de confondre amb l’autoconsum. Es tracta de convertir les teulades en una central d’energia renovable i sense que això suposi una gran inversió”, ha assenyalat Pi.

Respecte a l’impacte de la mobilitat a la transformació de les ciutats, Lucas Casanovas, managing director de Seat Mo, va defensar un model urbanístic que permeti tenir “mobilitat reduïda, vehicles més petits, menys contaminants, que facin menys sorolls i permetin que els vianants guanyin més espai”. Pilar Conesa, CEO d’Anteverti, va afegir que els pilars que marcaran la transformació urbana a Barcelona són la relació amb l’espai públic, la construcció, els materials i la mobilitat.

Per la seva banda, Anna Gener, CEO de Barcelona Grup Savila Aguirre Newman, va valorar el nivell d’exigència que marquen actualment les administracions i institucions públiques en matèria de sostenibilitat, i que ja s’ha convertit també en una prioritat des del punt de vista dels inversors. “En tres anys hi ha hagut un canvi de consciència pel que fa a el canvi climàtic i és una tendència que ve per quedar-se. Si aconseguim tenir millors edificis, i més rendibles, també tindrem millors ciutats”.

Durant el debat també es va abordar els reptes de la col·laboració públic privada en el procés de transformació urbana. En paraules de Catalina Balseiro, directora d’Innovació a Aigües de Barcelona, “l’aigua és un bé vital per al desenvolupament econòmic, social i el futur de la ciutat. Nosaltres treballem en dues línies: l’eficiència i l’augment de la disponibilitat de recursos alternatius com la reutilització “.

Per la seva banda, Joan Pons, director d’Innovació de Sorigué, va assegurar que cal aplicar la tecnologia i la intel·ligència artificial amb l’objectiu de prendre decisions “preventives” en matèria de “construcció sostenible, industrialitzada i seguretat”.



Acte organitzat per:  

logos iaac, tech barcelona, coac, urban mobility

16/07/2021
Tornar